Omladinski fudbalski klub
Vlada Dimitrijević

Adresa
Predraga Vilimonovića 107, 36350 Raška
Matični broj
17627775
PIB
103848503
Tekući račun
160-0000000164978-36
Godina osnivanja
2005
Broj članova
100
Predsednik
Nedeljko Dimitrijević
Statut

OFK „Vlada Dimitrijević“ je fudbalski sportski kolektiv iz Raške osnovan 20.4.2005. Klub nosi ime fudbalera Vladimira Vlade Dimitrijevića koji je 1.10.2001. tragično preminuo na treningu FK „Crvena Zvezda“.
Utakmice i treninzi se održavaju na terenu Memorijalnog sportskog centra „Vladimir Dimitrijević“ na kojem dečaci i devojčice uzrasta do kategorije pionira sa uspehom usvajaju znanja o osnovama fudbalske igre. U prethodnom periodu su ostvareni zapaženi rezultati u domaćim i međunarodnim takmičenjima o čemu svedoče brojni trofeji.
Međunarodni memorijalni fudbalski turnir „Vlada Dimitrijević“ je najznačajnija trodnevna sportska manifestacija koju organizuje klub i koja se održava svake godine krajem septembra. Redovni učesnici ovog turnira u kategoriji petlića su FK „Crvena Zvezda“, FK „Partizan“, FK „Vojvodina“, FK „Čukarički“, FK „Voždovac“, FK „Borac“ iz Čačka, FK „Napredak“ iz Kruševca, FK „Borac“ iz Banja Luke.
Klub aktivno sarađuje sa svim klubovima i školama fudbala u regionu, ali i šire, pri čemu je realizacija ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa FK „Crvena Zvezda“ među prioritetima.
Klub ističe da fizička aktivnost kroz fudbalsku igru omogućava pravilan psihofizički razvoj deteta, predstavlja preventivu za očuvanje opšteg zdravlja, kao i osnov za zadovoljenje socioloških potreba dece za pokretom i druženjem.
Upis je otvoren tokom cele godine. Probni treninzi su besplatni.