O NAMA

Sportski savez opštine Raška postoji već šest godina. Osnovan je 8. 2. 2013. godine zahvaljujući upravama sportskih klubova i njihovih radnika. Cilj njegovog osnivanja je unapređenje sporta i pružanje podrške radu sportskih klubova na teritoriji Raške. Iako nije velika opština, u Raški postoje sportski klubovi koji popularazuju različite vrste sportova, a odziv dece i mladih je veliki. Sportskih talenata je bilo uvek, a jedinu podršku dobijali su od klubova. Osnivanjem Sportskog saveza pružena je podrška svim klubovima i njihovim talentima, a odnos prema sportu i zalaganje pojedinaca postalo je znatno ozbiljnije, što se može videti i na osnovu ostvarenih sportskih rezultata.
Aktivno učešće u svim aktivnostima Sporskog saveza ima 16 sportskih klubova:

Osnovni imperativ koji Savez Raške želi da ispuni je ostvarivanje svih ineresa koji se odnose na negovanje zdrave, sportske atmosfere među klubovima i sportistima, poboljšanje međusobne saradnje, poboljšanje uslova za bavljenje sportom, pružanje pomoći koja se tiče finansiranja sportskih klubova, posredovanje između organa lokalne samouprave i sportskih klubova i organizovanje sporta u zakonskim okvirima, čime bi se obezbedili jednaki uslovi i šanse za sve klubove i njihove sportiste.

Odgovornost i zadatak koji ima kao ujedinitelj svih klubova koji su njegovi članovi veoma je veliki i zato se u Savezu pažljivo planiraju sve aktivnosti kojima bi se sport u Raški mogao unaprediti. Jedna od aktivnosti koja pruža afirmaciju i promovisanje sportskih klubova i njihovih pojedinaca, svakako su različita takmičenja na kojima radi Savez. Očekuje se da se na ovaj način obezbede uslovi svakom klubu da osigura sebi svetliju budućnost i stalno napredovanje. Još jedan od zadataka je forsiranje razvoja mladih talenata i organizovanje izbora za sportistu godine, ali i dodela nargrada i priznanja veteranima koji su dali svoj doprinos razvoju raščanskog sporta. Savez se trudi da ostvari i dobru saradnju sa savezima drugih opština i drugim sportskim klubovima i organizacijama i time podigne kvalitet svoga rada na viši nivo.

Uprava Sportskog saveza opštine Raška je profesionalna i čine je ljudi sa blistavom sporskom karijerom i značajnom reputacijom u sportu, što se svakako odražava na rad Saveza.