Klub malog fudbala
Raška

Adresa
Ibarska br 4
Matični broj
17768468
PIB
106015506
Tekući račun
205-143813-08
Godina osnivanja
2008
Broj članova
150
Predsednik
Bojan Radulović
Statut

Kao najmlađe oformljeni klub, Klub malog fudbala Raška na početku svog postojanja prioritetni zadatak imao je u formiranju Škole fudbala /okupljanje što većeg broja dece/obnavljanju tradicionalnog turnira Tri korne penal, i uporedo sa tim takmičenje u ligi pod okriljem FSRZ Srbije.

Najveći uspeh klub je imao 2018 godine kada je stekao status Drugoligaša, i od Sportskog saveza Raške dobio priznanje za najuspešniji klub u Opštini Raška. U tom periodu urađeno je dosta na organizaciji kluba pre svega u kadrovskom delu, kada je klub kroz edukacije i seminare dobio 5 trenera sa Nacionalnom Futsal licencom. U tom periodu Sneško Komljenović kao nosilac čitavog projekta stiče zvanje trenera sa Uefa B licencom.

Iako mlad klub, KMF Raška je uspeo da u svetu sporta kako u zemlji tako i u regionu predstavi sebe u najboljem svetlu kroz veliki broj uspešno realizovanih akcija. Uključivanje kluba u ligu mladih,donosi našem igraču Veljku Veselinovću status Kadetskog reprezentativca, a istovremeno naš igrač Milan Mutavdžić postaje reprezentativac Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Teška finansijska situacija ,i odluka da se klub bazira isključivo na igračima iz Raške razlog je da se klub preseli u Treći rang takmičenja, koji je veliki zalogaj i izazov za mladu ekipu iz Raške. Moram napomenuti,i ujedno se zahvaliti igračima na posvećenosti i odanosti klubu,jer da nije tako klub u ovom obimu ne bi ni funkcionisao a opet da nije Opštine i sredstava koje nam dodeljuje verovatno kao seniorski tim ne bi ni postojao.

Klub je ponosan i na saradnju sa Sportskim savezom, sa kojim uspešno sprovodi Humanitarne akcije i turnire u opštini Raška. Turnir u Mislopolju pod sloganom Izaberi sport-droga NE, i turnir Tri kornr penal su nešto na šta je klub ponosan do neba, pre svega što okupi i do 300 učesnika, dece ispod 12 godina.

Godina koja je iza nas donela je i nešto novo u smislu Jedinstva i jačanja saradnje između KMF Raška i FK Bane. Dogovorena je saradnja na obostrano zadovoljstvo gde se došlo do udruživanja kako u kadrovskom tako i u igračkom smislu. Rezultati ovog projekta trebalo bi da budu vidljivi već od sezone 2021/2022.

Trenutno klub funkcioniše u kategorijama Seniori, Petlići, Cicibani i škola fudbala. Ukupno imamo 100 aktivnih dečaka uzrasta:

  • Petlići, generacija 2010/2011 – 20 (*ugovor sa FK Bane 1931)
  • Predpetlići, generacija 2012/2013 – 14
  • Cicibani, generacija 2014/2015 – 20
  • Cicibani 1, generacija 2016/17/2018 – 21
  • Seniorska ekipa broji 20 članova.

Pored redovnih aktivnosti u ligama, generacije Predpetlića,Cicibana 1 i 2 su već nekoliko godina unazad stalni učesnici Minimahi, SOS lige, Fer plej lige kao i svih većih turnira kako u Srbiji, tako i u regionu. FK Čukarički je u KMF Raška video svoju bazu na jugu Srbije, tako da se očekuje potpisivanje saradnje koja je već trebalo da usledi ali zbog pandemije virusa ona je odložena. I kao takva saradnja već postoji i nekoliko naše dece je već prošlo treninge sa svojim vršnjacima iz velikog kluba, a u Aprilu mesecu bićemo gosti u Beogradu i u svim starosnim kategorijama odigrati utakmice.

Tradicionalno ekipa u Junu mesecu putuje i na turnir u Crnu Goru, gde sa uspehom predstavlja Klub, Savez i opštinu iz koje dolazi.

BUDI DEO TIMA KMF RAŠKA