Saopštenja

Opština Raška izabrala najbolje sportiste u 2023. godini

22.12.2023.

Opština Raška odnosno Sportski savez proglasio je najbolje kolektivne i pojedince u godini na izmaku. Najbolja sportistkinja u 2023.godini dolazi iz Karate kluba Raška, Mina Trikoš je svojim radom i trudom zasluženo dobila epitet najbolje. I pored povrede uspela je da nastavi kontinuitet dobrih mečeva,što svedoče i medalje na prvenstvima i turnirima širom sveta. Mina Trikoš je standardna reprezentativka Srbije

U muškoj konkurenciji sportista godine je Stefan Perović,Enduro vozač i član Moto kluba Jazavci. Stefan je najbolji vozač u B klasi Enduro šampionata

Najbolji klub je Karate klub Raška, klub koji već dugi niz godina u kontinuitetu beleži uspehe. I ove godine u vitrine kluba stiglo je mnoštvo medalja, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Izabrani si u najbolji mladi sportisti. U ovoj godini svojim rezultatima izdvojili su se Teodora Krstovic (Karate klub Raška), Vasil Milenković (Ski klub Kopaonik), Damjan Stanišić (Biciklistički klub Raška) i Andrej Marković (Karate klub Raška)

Nagrada za doprinos razvoju Opštine Raška otišla je u ruke Mariji Kuzeljević, rodom iz Raške, a već dugi niz godina radi u Beogradu u Ministarstvu sporta. Zahvaljujući njoj, Raška je realizovala nekoliko bitnih projekata,pre svega kada je u pitanju sportska infrastruktura.

Priznanje za ambasadora sporta pripalo je Komnenu Andriću, fudbaleru francuskog Klermona. Andrić je svojim upornim radom stigao do Lige petice, a njegov klub je u prošloj sezoni ostvario najbolji plasman u istoriji kluba. Komnen je dubok trag ostavio u dva hrvatska kluba, Interu i Dinamu, sa kojim je igrao Ligu šampiona. Ponikao je u Rudaru iz Baljevca

Plaketu za životno delo dobio je Boško Veljović, dugogodišnji sportski radnik i novinar. Bod budnim okom stasao je veliki broj atletičara,među njima i šampionka Anđa Vukadinović. Pored sporta, Veljović dugi niz godina radi i kao novinar saradnik u lokalnoj televiziji.

Nagradu “Ponos Raške” dobilo je 60 najperspektivnijih mladih sportista iz svih klubova koji egzistiraju na teritoriji Opštine Raška.